Apple ’n’ Peanut Crisp / Smulpaj med jordnötssmörstäcke

serveringsförslag

Apple ’n’ Peanut Crisp / Smulpaj med jordnötssmörstäcke

  • Ingredienser

    4 äpplen, skalade, urkärnade och tunt skivade
    ¾ dl socker
    1 tsk (2 g) mald kanel
    2 msk vatten 
    1dl (45 g) snabbhavregryn
    0,5 dl (30 g) vetemjöl
    0,5 dl (48 g) SKIPPY® krämigt jordnötssmör
    42 g smör
    9,5 dl (512 g) vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 220 °C. Täck en 20x20 cm ugnsform med sprayfett.
    2. Blanda ihop äpplen, 2 msk socker och kanel i ugnsformen och skvätt över vatten.
    3. Lägg havregryn, mjöl och resten av sockret i en skål. Lägg i jordnötssmör och smör med hjälp av en kakmixer eller två knivar tills blandningen är smulig. Strö smulorna jämnt över äpplena; täck med aluminiumfolie.
    4. Grädda 20 minuter tills den blivit krispig. Ta bort folien; grädda otäckt i 20 minuter till eller tills äpplena är mjuka och ytan är krispig och gyllenbrun. Servera varm eller rumstempererad, tillsammans med glass.

    Detta recept rekommenderas för 8 portioner.