Best Ever Peanut Butter Oatmeal Cookies / De bästa havrekakorna med jordnötssmör någonsin

serveringsförslag

Best Ever Peanut Butter Oatmeal Cookies / De bästa havrekakorna med jordnötssmör någonsin

  • Ingredienser

    6 dl (213 g) snabbhavregryn 
    4 3/4 dl (250 g) vetemjöl
    1 tsk bakpulver
    1 tsk bikarbonat 
    1 krm salt 
    225 g smör 
    2,5 dl (256 g) SKIPPY® krämigt jordnötssmör
    2,5 dl (200 g) strösocker
    2,5 dl (220 g) brun farin
    2 stora ägg
    2 tsk vaniljextrakt
    340 gram halvsöt hackad choklad, om så önskas

  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175°C. Lägg havregryn, vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en liten skål; blanda väl
    2. . Blanda jordnötssmör och smör med en elvisp på medelhastighet till en slät smet i en stor skål . Tillsätt strösocker, farinsocker, ägg och vaniljextrakt medans du fortsätter vispa med elvispen tills att blandats väl.
    3. Vispa i mjölblandning tills allt blandats; rör i hackad choklad.
    4. Klicka ut runda skedar på 5 cm avstånd på ett bakplåtspapper. Grädda 13 minuter eller tills de blivit gyllenbruna. Lägg kakorna på galler och låt svalna.

    Detta recept rekommenderas för 48 portioner.