Chocolate Covered Peanut Butter Balls / Chokladtäckta jordnötssmörsbollar

serveringsförslag

Chocolate Covered Peanut Butter Balls / Chokladtäckta jordnötssmörsbollar

  • Ingredienser

    1 dl (128 g) SKIPPY® krämigt jordnötssmör
    1 ¾ dl (180 g) smör, uppdelat
    4 ¾ dl (200 g) florsocker
    2,5 dl (224 g) halvsöt hackad choklad
  • Instruktioner

    1. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Lägg jordnötssmör och 120 g smör i en medelstor skål; vispa tills allt är helt blandat. Rör gradvis i socker.
    2. Knåda jordnötssmörsblandningen på en skärbräda eller en plan yta, tills den är slät. Forma smeten till 48 små bollar. Lägg bollarna på plåten. Lägg i kylskåp i 30 minuter.
    3. Smält under tiden hackad choklad och resten av smöret (60 g) i en 1 l kastrull, på svag värme under omrörning.
    4. Använd två gafflar för att doppa bollarna i chokladen.
    5. Lägg tillbaka på plåten. Låt stelna i kylskåp i ca. 1 timme. Förvara i välförsluten behållare i kylskåp.

    Detta recept rekommenderas för 48 portioner.