Classic Peanut Butter Cookies / Klassiska jordnötssmörskakor

serveringsförslag

Classic Peanut Butter Cookies / Klassiska jordnötssmörskakor

  • Ingredienser

    6 dl (320 g) vetemjöl
    1 tsk bakpulver 
    1 tsk bikarbonat 
    1 krm salt 
    2,5 dl (256 g) SKIPPY® krämigt jordnötssmör
    170 g smör 
    1 ¾ dl strösocker
    1 ¾ dl brun farin
    2 stora ägg
    1 tsk vaniljextrakt

  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 °C. Lägg vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en liten skål; blanda väl
    2. Blanda jordnötssmör och smör med en elvisp i en stor skål till en slät smet. Tillsätt strösocker, farinsocker, ägg och vaniljextrakt medans du fortsätter vispa med elvispen tills att blandats väl. Vispa i mjölblandning tills allt blandats. (Lägg degen i kylskåp tills den blir lätt att hantera, om det behövs.)
    3. Rulla degen till 2,5 cm bollar. Lägg kakorna med 5 cm mellanrum på ett bakplåtspapper. Platta försiktigt ut varje kaka; tryck ett korsmönster med en gaffel doppad i socker.
    4. Grädda kakorna 12 minuter eller tills det blivit gyllenbruna. Låt svalna helt på galler. Förvara i välförsluten behållare

    Obs
    Blir ca 5 dussin kakor.

    Detta recept rekommenderas för 5 dussin .