NY-Style Cheesecake with Peanutty Crust / Cheesecake i New York-stil med jordnötstäcke

serveringsförslag

NY-Style Cheesecake with Peanutty Crust / Cheesecake i New York-stil med jordnötstäcke

  • Ingredienser

    3½ dl Digestive kex
    2 dl SKIPPY® Creamy Peanut Butter
    1 ½ dl socker
    3 ägg
    1 ½ dl Cream Cheese
    1 ½ dl Crème Fraiche
    1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 170 grader. Krossa digestivekexen till smulor. Blanda ner 1 dl jordnötssmör och 1 ägg. Tryck ut i en form med löstagbarkant, ca 24 cm i diameter.
    Blanda cream cheese, resten av sockret, 3 ägg och mixa fluffigt. Häll i formen och ställ in i ugnen ca 1 timme eller tills mitten är nästan fast. Kyl sedan cheesecaken minst 3 timmar eller över natten.

    Innan servering, smält resterande jordsmör och häll över cheesecaken

    Blir ca 24 bitar.