Peanut Butter Chocolate Drop Cookies / Kakor med jordnötssmör och chokladdroppar

serveringsförslag

Peanut Butter Chocolate Drop Cookies / Kakor med jordnötssmör och chokladdroppar

  • Ingredienser

    200 g smör 
    2 ägg
    6 dl havregryn
    3 dl vetemjöl
    1 tsk bakpulver
    2 dl SKIPPY® Creamy Peanut Butter
    1 dl socker
    1 dl farinsocker/råsocker
    2 tsk vaniljsocker
    ¼ tsk salt
    ca 72 st mjölchokladknappar eller hackad mjölkchoklad

  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175°C grader.
    Blanda de torra ingredienserna; havregryn, mjöl, bakpulver och salt. Rör ihop jordnötssmör och smör i en mixer tills det blir mjukt. Tillsätt socker, ägg och vaniljsocker och rör om tills de fördelat sig jämt i degen. Vänd ner mjöl-och havregrynmixen.
    Klicka ut smeten på bakplåtspapper och forma till små sunda kakor

    Grädda i ugn ca 13 min eller tills de är gyllenbruna. Ta ut och tryck omedelbart en bit choklad i varje kaka.

    Blir ca 72 kakor.