Peanut Butter Toffee Bars / Jordnötssmör och kolagodis

serveringsförslag

Peanut Butter Toffee Bars / Jordnötssmör och kolagodis

  • Ingredienser

    2,5 dl (256 g) SKIPPY® Crunchy jordnötssmör
    112 g smör
    1 ¾ dl (165 g) brun farin
    1 dl (100 g) strösocker
    1 tsk vaniljextrakt
    2 stora ägg
    4 ¾ dl (250 g) vetemjöl
    0,5 tsk salt
    340 g hackad choklad
    240 g hackade kolabitar (typ Werthers)
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175°C. Smörj en ugnsform på 32,5x23 cm.
    2. Vispa ihop jordnötssmör, smör, farinsocker, strösocker och vaniljextrakt i en stor skål, i 5 minuter eller tills blandningen blivit tjock och krämig. Vispa i ägg, mjöl och salt. Strö i 224 g hackad choklad. Sprid ut jämnt i formen.
    3. Grädda barena 25 minuter eller tills det blivit gyllenbruna. Låt svalna på galler; strö genast över resten av den hackade chokladen. Låt stå 5 minuter. Bred ut smält choklad jämt; strö på den hackade kolan. Låt svalna helt. Skär i bitar för servering.

    Detta recept rekommenderas för 24 portioner.