Ingredienser
2,5 dl gröna bönor (haricots verts) skurna i 4 cm bitar
2,5 dl (56 g) strimlad vitkål
2,5 dl (230 g) böngroddar
2,5 dl (43 g) sallatsipomea
2,5 dl (43 g) kinesisk spenat
1 stor (285 g) kokt, tärnad potatis
2 bitar (85 g) stekt tofu, i 5 cm tärningar
1 tunt skivad medelstor färsk gurka (240 g)
1 hårdkokt ägg (50 g), i 4 klyftor
1 stor tomat (275 g), skivad
Till dressing:
2,5 dl (256 g) SKIPPY® krämigt jordnötssmör6 g riven färsk ingefära1 hackad vitlöksklyfta (6 g)3 tsk (14 g) farinsocker3½ dl varmt vatten1 msk äppelcidervinäger2 tsk sojasås2 g krossat chilipulver
Instruktioner
1. Blanda dressingingredienserna i en skål. Ställ åt sidan
2. Koka upp 1,9 l vatten i en stor kastull. Skålla gröna bönor, kål, böngroddar, sallatsipomea och kinesisk spenat.
3. Skiva gurka, hårdkokt ägg och tomat.
4. Lägg de skållade grönsakerna i en stor skål. Lägg potatis, tofu, tomater, gurka och ägg överst.
5. Ringla på dressing.
Detta recept rekommenderas för 2 portioner.