Peanut Butter BBQ Ribs Sauce / Revbensspjäll med BBQ-sås med jordnötssmör

serveringsförslag

Peanut Butter BBQ Ribs Sauce / Revbensspjäll med BBQ-sås med jordnötssmör

  • Ingredienser

    För marinad:
    1,9 l vatten
    2,4 dl risvinäger
    4 msk sojasås
    0,5 dl strösocker
    0,5 dl salt
    12 g kinesisk femkryddsblandning
    2 revbensspjäll, på ca 1 kg vardera

    Till såsen:
    0,5 dl ketchup 
    1 msk sojasås
    1 msk (16 g) SKIPPY® krämigt jordnötssmör
    0,1 dl risvinäger
    2 tsk honung
    5 g kinesisk stark sås

    Till garnering:
    Tunt skivad salladslök
    Hackade osaltade jordnötter

  • Instruktioner

    1. Marinad: Lägg vatten, vinäger, sojasås, socker, salt och fem-kryddsblandningen i en stor kastrull. Koka upp och låt koka i 5 minuter tills allt socker och salt lösts upp. Ta bort från värmen och låt svalna helt.
    2. Lägg revbenspjällen i en återförslutningsbar plastpåse och fyll med marinad. Lägg i kylskåp, vänd emellanåt, under 6 till 24 timmar. Ta ur revben från marinaden; släng ut överbliven marinad
    3. Blanda ketchup, sojasås, jordnötssmör, risvinäger, honung och stark sås i en liten kastrull. Värm långsamt och rör om ofta i ca 5 minuter tills såsen är slät.
    4. Värm ugnen till 165 °C. Lägg revbenen på en plåt med en ugnsgaller; täck med folie. Tillaga i 1 timme; ta bort folien. Fortsätt tillagningen, ös på jordnötssås var 30 minut, under 2 timmar eller tills benen börjar röra sig lätt i köttet. Skär upp i delar med 3-ben i varje och lägg på ett serveringsfat. Strö på salladslök och jordnötter.

    Detta recept rekommenderas för 6 portioner.