SKIPPY® Brand Peanut Butter

Apple ’n’ Peanut Crisp / Smulpaj med jordnötssmörstäcke

8
20 Minuter
40 Minuter
1 Timme

INGREDIENSER

  • 4 äpplen, skalade, urkärnade och tunt skivade
  • ¾ dl socker
  • 1 tsk (2 g) mald kanel
  • 2 msk vatten
  • 1dl (45 g) snabbhavregryn
  • 0,5 dl (30 g) vetemjöl
  • 0,5 dl (48 g) SKIPPY® Creamy jordnötssmör
  • 42 g smör
  • 9,5 dl (512 g) vaniljglass

INSTRUKTIONER

  1. Värm ugnen till 220 °C. Täck en 20×20 cm ugnsform med sprayfett.
  2. Blanda ihop äpplen, 2 msk socker och kanel i ugnsformen och skvätt över vatten.
  3. Lägg havregryn, mjöl och resten av sockret i en skål. Lägg i jordnötssmör och smör med hjälp av en kakmixer eller två knivar tills blandningen är smulig. Strö smulorna jämnt över äpplena; täck med aluminiumfolie.
  4. Grädda 20 minuter tills den blivit krispig. Ta bort folien; grädda otäckt i 20 minuter till eller tills äpplena är mjuka och ytan är krispig och gyllenbrun. Servera varm eller rumstempererad, tillsammans med glass.