SKIPPY® Brand Peanut Butter

SKIPPY® Barbequed Beef Satay with Spicy Peanut Sauce / SKIPPY® Grillad Biff Satay med Kryddig Jordnötssås

SKIPPY® Grillad Biff Satay med Kryddig Jordnötssås smakar bättre än någon maträtt du får på restaurang, men det innebär mer disk efter maten. Vi tror att det är mer än en rättvis uppoffring och dina smaklökar kommer att hålla med.

SKIPPY® Grillad Biff Satay med Kryddig Jordnötssås smakar bättre än någon maträtt du får på restaurang, men det innebär mer disk efter maten. Vi tror att det är mer än en rättvis uppoffring och dina smaklökar kommer att hålla med.

4

INGREDIENSER

  • 455 g biff innanlår, 2,5 cm tjock
  • 3 dl italiensk salladsdressing
  • 1 msk farinsocker
  • 2 msk finhackad färsk koriander
  • 1 msk finhackad och skalad ingefära
  • ¾ dl SKIPPY® Creamy Jordnötssmör
  • ¼ tsk kryddigt eller milt currypulver
  • ¼ tsk malen chili
  • 1 stor gurka, skalad, ympad och tärnad
  • 50 g finhackad rödlök

INSTRUKTIONER

  1. Förbered grillen. Skär biffen i remsor som är cirka 3 mm breda.
  2. För att göra marinaden, vispa ihop 1,2 dl dressing, farinsocker, 1 msk koriander och ingefäran.
  3. Tillsätt 0,6 dl marinad och biffen i en stor, icke-aluminium ugnsform eller plastpåse; vänd för att täcka biffen med marinaden. Täck ugnsformen eller försegla påsen; marinera i kylskåpet, vänd emellanåt, låt marineras i 2 timmar. Placera den återstående marinaden i kylen. Under tiden blanda jordnötssmöret, 1,2 dl dressing, currypulver och chili i en liten skål.
  4. Ta bort biffen från marinaden; kassera marinaden. Trä biffen på spett. Grilla biffen, vrid en gång och borsta ofta på med den kylda marinaden i två minuter eller tills biffen är tillagad till önskad grad. Servera med jordnötssmörsåsen, och om så önskas, inlagd gurka.
  5. För att göra den inlagda gurkan, blanda gurka, lök, återstående dressing och 1 msk koriander; placera i kylen.