SKIPPY® Brand Peanut Butter

SKIPPY® Chocolate-Dipped Peanut Butter Cookies / SKIPPY® Chokladdoppade Jordnötssmörskakor

Jordnötssmörskakor är utsökta, men doppar du kakorna i chockad har du något spektakulärt. SKIPPY® Chockaddoppade Jordnötssmörkakor.

Jordnötssmörskakor är utsökta, men doppar du kakorna i chockad har du något spektakulärt. SKIPPY® Chockaddoppade Jordnötssmörkakor.

16 kakor

INGREDIENSER

  • 2,4 dl SKIPPY® Jordnötssmör
  • 0,6 dl mjukt smör
  • 2,4 dl socker
  • 1 stort ägg, lätt vispad
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 3 dl mjöl
  • ¼ tsk koshersalt
  • ¾ tsk bakpulver
  • ¾ tsk bikarbonat
  • ½ tsk bakpulver
  • 112 g halvsöt bakchockad
  • 112 g vit bakchockad
  • Garnering:
  • Färgat strössel
  • Chokladströssel
  • Finhackade torrosade jordnötter
  • Strimlad kokosnöt

INSTRUKTIONER

  1. Värm upp ugnen till 175 °C.
  2. Lägg jordnötssmör, smör och socker i en stor skål och blanda smeten jämn och fluffig med hjälp av en elvisp.
  3. Tillsätt ägg och vaniljextrakt; blanda tills smeten är jämn.
  4. Lägg mjöl, salt, bikarbonat och bakpulver i en liten skål och rör om. Tillsätt jordnötssmörblandningen och blanda smeten väl.
  5. Forma degen till 3 cm stora bollar. Placera bollarna på bakplåtspapper på en bakplåt.
  6. Pressa med en gaffel för att platta ut bollarna, forma gaffelmönster på kakorna.
  7. Grädda i 12 till 14 minuter. Låt svalna på bakplåtspappret.
  8. Smält chokladen i två separata skålar, smält chokladen enligt paketens anvisningar.
  9. Doppa kakorna halvvägs i mörk och vit chockad och toppa med önskad topping.
  10. Låt kakorna ligga kvar på bakplåtspappret tills toppingen har stelnat.