SKIPPY® Chocolate-Dipped Peanut Butter Cookies / SKIPPY® Chokladdoppade Jordnötssmörskakor
Jordnötssmörskakor är utsökta, men doppar du kakorna i chockad har du något spektakulärt. SKIPPY® Chockaddoppade Jordnötssmörkakor.
Jordnötssmörskakor är utsökta, men doppar du kakorna i chockad har du något spektakulärt. SKIPPY® Chockaddoppade Jordnötssmörkakor.
16 kakor
INGREDIENSER
- 2,4 dl SKIPPY® Jordnötssmör
- 0,6 dl mjukt smör
- 2,4 dl socker
- 1 stort ägg, lätt vispad
- 1 tsk vaniljextrakt
- 3 dl mjöl
- ¼ tsk koshersalt
- ¾ tsk bakpulver
- ¾ tsk bikarbonat
- ½ tsk bakpulver
- 112 g halvsöt bakchockad
- 112 g vit bakchockad
- Garnering:
- Färgat strössel
- Chokladströssel
- Finhackade torrosade jordnötter
- Strimlad kokosnöt
INSTRUKTIONER
- Värm upp ugnen till 175 °C.
- Lägg jordnötssmör, smör och socker i en stor skål och blanda smeten jämn och fluffig med hjälp av en elvisp.
- Tillsätt ägg och vaniljextrakt; blanda tills smeten är jämn.
- Lägg mjöl, salt, bikarbonat och bakpulver i en liten skål och rör om. Tillsätt jordnötssmörblandningen och blanda smeten väl.
- Forma degen till 3 cm stora bollar. Placera bollarna på bakplåtspapper på en bakplåt.
- Pressa med en gaffel för att platta ut bollarna, forma gaffelmönster på kakorna.
- Grädda i 12 till 14 minuter. Låt svalna på bakplåtspappret.
- Smält chokladen i två separata skålar, smält chokladen enligt paketens anvisningar.
- Doppa kakorna halvvägs i mörk och vit chockad och toppa med önskad topping.
- Låt kakorna ligga kvar på bakplåtspappret tills toppingen har stelnat.