Classic Peanut Butter Cookies / Klassiska jordnötssmörskakor
60 kakor
15 Minuter
12 Minuter
40 Minuter
INGREDIENSER
- 6 dl (320 g) vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- 1 krm salt
- 2,5 dl (256 g) SKIPPY® Creamy Jordnötssmör
- 170 g smör
- 1 ¾ dl strösocker
- 1 ¾ dl brun farin
- 2 stora ägg
- 1 tsk vaniljextrakt
INSTRUKTIONER
- Värm ugnen till 175 °C. Lägg vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en liten skål; blanda väl
- Blanda jordnötssmör och smör med en elvisp i en stor skål till en slät smet. Tillsätt strösocker, farinsocker, ägg och vaniljextrakt medans du fortsätter vispa med elvispen tills att blandats väl. Vispa i mjölblandning tills allt blandats. (Lägg degen i kylskåp tills den blir lätt att hantera, om det behövs.)
- Rulla degen till 2,5 cm bollar. Lägg kakorna med 5 cm mellanrum på ett bakplåtspapper. Platta försiktigt ut varje kaka; tryck ett korsmönster med en gaffel doppad i socker.
- Grädda kakorna 12 minuter eller tills det blivit gyllenbruna. Låt svalna helt på galler. Förvara i välförsluten behållare