SKIPPY® Brand Peanut Butter

SKIPPY® Peanut Butter Apple Pie / SKIPPY® Jordnötssmör Äppelpaj

De säger att det inte finns något mer amerikanskt än en äppelpaj men har de provat SKIPPY® Jordnötssmör Äppelpaj?

De säger att det inte finns något mer amerikanskt än en äppelpaj men har de provat SKIPPY® Jordnötssmör Äppelpaj?

10 Minuter
25 Minuter
35 Minuter

INGREDIENSER

  • 1,2 kg Granny Smith äpplen
  • 1,8 dl plus 1 msk socker, uppdelade
  • 1,2 dl SKIPPY® Creamy Jordnötssmör
  • 1 msk mjöl
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk kanel
  • ¼ tsk salt
  • 1 400g pajdeg
  • 1 msk mjölk
  • Glass vid servering, valfritt

INSTRUKTIONER

  1. Värm upp ugnen till 220 °C.
  2. Blanda äpplen, 1,8 dl jordnötssmör, mjöl, citronsaft, kanel, och salt.
  3. Bred ut en pajdeg i en 23 cm i en pajform. Häll äppelblandningen i pajdegen och sprid ut jämnt.
  4. Toppa med resterande pajdeg, skivad i remsor för att bilda ett gitter. Använd alla rester av degen till att göra former för att dekorera kanter. Pensla med mjölk och strö över 1 matsked socker.
  5. Grädda pajen i ugnen i 40 minuter, eller tills äpplena är mjuka och kakan är gyllenbrun, täck kakan med folie efter 20 minuter för att förhindra att kakan bränns.
  6. Kyl i två timmar före servering. Servera med glass.