Peanut Butter BBQ Ribs Sauce / Revbensspjäll BBQ Sås med jordnötssmör
6
INGREDIENSER
-
För marinad:
- 1,9 l vatten
- 2,4 dl risvinäger
- 4 msk sojasås
- 0,5 dl strösocker
- 0,5 dl salt
- 12 g kinesisk femkryddsblandning
- 2 revbensspjäll, på ca 1 kg vardera
- 0,5 dl ketchup
- 1 msk sojasås
- 1 msk (16 g) SKIPPY® Creamy Jordnötssmör
- 0,1 dl risvinäger
- 2 tsk honung
- 5 g kinesisk stark sås
- Tunt skivad salladslök
- Hackade osaltade jordnötter
Till såsen:
Till garnering:
INSTRUKTIONER
- Marinad: Lägg vatten, vinäger, sojasås, socker, salt och fem-kryddsblandningen i en stor kastrull. Koka upp och låt koka i 5 minuter tills allt socker och salt lösts upp. Ta bort från värmen och låt svalna helt.
- Lägg revbenspjällen i en återförslutningsbar plastpåse och fyll med marinad. Lägg i kylskåp, vänd emellanåt, under 6 till 24 timmar. Ta ur revben från marinaden; släng ut överbliven marinad
- Blanda ketchup, sojasås, jordnötssmör, risvinäger, honung och stark sås i en liten kastrull. Värm långsamt och rör om ofta i ca 5 minuter tills såsen är slät.
- Värm ugnen till 165 °C. Lägg revbenen på en plåt med en ugnsgaller; täck med folie. Tillaga i 1 timme; ta bort folien. Fortsätt tillagningen, ös på jordnötssås var 30 minut, under 2 timmar eller tills benen börjar röra sig lätt i köttet. Skär upp i delar med 3-ben i varje och lägg på ett serveringsfat. Strö på salladslök och jordnötter.