SKIPPY® Brand Peanut Butter

Peanut Butter BBQ Ribs Sauce / Revbensspjäll BBQ Sås med jordnötssmör

6

INGREDIENSER

    För marinad:

  • 1,9 l vatten
  • 2,4 dl risvinäger
  • 4 msk sojasås
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl salt
  • 12 g kinesisk femkryddsblandning
  • 2 revbensspjäll, på ca 1 kg vardera
  • Till såsen:

  • 0,5 dl ketchup
  • 1 msk sojasås
  • 1 msk (16 g) SKIPPY® Creamy Jordnötssmör
  • 0,1 dl risvinäger
  • 2 tsk honung
  • 5 g kinesisk stark sås
  • Till garnering:

  • Tunt skivad salladslök
  • Hackade osaltade jordnötter

INSTRUKTIONER

  1. Marinad: Lägg vatten, vinäger, sojasås, socker, salt och fem-kryddsblandningen i en stor kastrull. Koka upp och låt koka i 5 minuter tills allt socker och salt lösts upp. Ta bort från värmen och låt svalna helt.
  2. Lägg revbenspjällen i en återförslutningsbar plastpåse och fyll med marinad. Lägg i kylskåp, vänd emellanåt, under 6 till 24 timmar. Ta ur revben från marinaden; släng ut överbliven marinad
  3. Blanda ketchup, sojasås, jordnötssmör, risvinäger, honung och stark sås i en liten kastrull. Värm långsamt och rör om ofta i ca 5 minuter tills såsen är slät.
  4. Värm ugnen till 165 °C. Lägg revbenen på en plåt med en ugnsgaller; täck med folie. Tillaga i 1 timme; ta bort folien. Fortsätt tillagningen, ös på jordnötssås var 30 minut, under 2 timmar eller tills benen börjar röra sig lätt i köttet. Skär upp i delar med 3-ben i varje och lägg på ett serveringsfat. Strö på salladslök och jordnötter.