SKIPPY® Brand Peanut Butter

SKIPPY® Peanut Butter Magic Cookie Bars / SKIPPY® Magiska Jordnötssmörkakor

Vill du se ett magiskt trick? Baka en sats med SKIPPY® Magiska Jordnötssmörkakor och, abrakadabra! Se dem försvinna. Wow!

Vill du se ett magiskt trick? Baka en sats med SKIPPY® Magiska Jordnötssmörkakor och, abrakadabra! Se dem försvinna. Wow!

15 Minuter
25 Minuter
50 Minuter

INGREDIENSER

  • 1,3 dl digestivekexsmulor
  • 1,2 dl osaltat smält smör
  • ¾ dl SKIPPY® Creamy Jordnötssmör
  • 4,2 dl sötad kondenserad mjölk
  • 180 g mjölkchokladbitar eller vanliga chokladbitar
  • 180 g chokladbitar smaksatta med jordnötssmör, butterscotch chokladbitar eller hackade jordnötter
  • 1 ½ dl torkad kokosnöt blött i 2–3 msk varmt vatten och 2–3 msk socker eller sötningsmedel
  • 2,5 dl hackade jordnötter
  • ¾ dl smält chockad (valfritt)

INSTRUKTIONER

  1. Värm upp ugnen till 175 °C. Olja in en fyrkantig glasbakform och lägg på bakplåtspapper, om så önskas.
  2. Lägg i digestivekexsmulorna och det smälta smöret i en skål. Häll i blandningen i den förbereda bakformen tryck ner ordentligt för att forma kakans bas.
  3. Lägg i den söta kondenserad mjölken och jordnötssmöret i skålen och rör om. Häll ut smeten över digestivekexen och häll jämnt över blandningen i bakformen.
  4. Strö chokladbitar, chokladbitar smaksatta med jordnötssmör, kokosnöt och hackade jordnötter över lagret mjölk/jordnötssmörslagret.
  5. Baka i 25–30 minuter eller tills den färdigbakad. Ta ut ur ugnen och låt svalan helt. Toppa med chockad, om så önskas. Kyl i ett par timmar för att underlätta att skära ut bitar i kakan.

Receptet är anpassat till Hormel® Foods och används med tillstånd från Renee’s Kitchen Adventures